Salam perkenalan

Wednesday, October 21, 2009

berangan nak travel ke europe ...tahun depan (^^,)

baru jap td tetiba lak tegur member lame aku time kat tahun asas UTM skudai dulu. lame dah tak tegur member aku ni (shahrul).. skang dia study medic kat russia.. tgh layan ym ngan dia tetiba lak aku cite plan nak travel Europe satu hari nanti.. so dia ckp murah jer kalo pandai bajet.. ade pakej yg murah kate nye.. so dia offer nak bw aku jejalan sana.. so xperlu risau la kalo sesat.. dah ade tukang guide aku hehe.. siap dia offer lanje aku lg kat sana..haha ..best tul..

memang kene ngan plan aku la.. aku nak travel pon low cost jer..hehe.. asal dapat jejak sn amik pic dah la.. dia ckp kalo bab makan time travel tu pepaham la.. layan biskut n megi jer memanjang.. xpe2 ..baru cam ala2 komando ..hehe.. so aku estimate bajet dlm 4riban termsk tiket flight.. pergh 4riban.. terpaksa la hold dulu simpan duit kawin..hahaaha..

so dah discuss .. aku nyer main target nak g ialah al-hambra ,spain..
so member aku cari pakej paling brutal murah yg sesuai traveler cam aku yg xde duit..haha..
transit aku maybe jd camni......KL-LONDON-SIMFEROPOL(tmpt member aku belajar)-BARCELONA-ALHAMBRA. ..

lepas g al hambra.. maybe singgah ke prague(republic cech), krakow(poland), venice(italy),.. Switzerland kalo sempat..

kalo ikutkan plan asal .. aku nak tggu angkat canon 5D mark II baru g travel.. tp disebabkan member aku last year kat rusia tahun depan.. so terpaksa la aku bawa cik kanun aku yg setia tu..(canon 350D) huhu..

xpe..maybe second trip ko 5D mark II.. mane tau honeymoon kat sn satu hari nanti..hehe..

So InsyaAllah ade rezeki sampai la sana tahun depan.. skang kene wat plan bajet balik..kene jimat2 huhu..

Al-hambra (spain)


prague(republic cech)




krakow(poland)



venice(italy)


Switzerland





p/s: ade rezeki nak travel negara2 Arab lak.. tgh cari kawan yg study sana..hehe



2 comments:

NurulNasir said...

hurm...samalah kita, kaki jalan. Well good luck for ur journey. Betul2x, kalau nak jalan kena kumpul duit, rasanya belanja hamper 10 ribu jugak kot, kecualilah kalo tinggal rumah kawan. Europe tpt tinggal dia mahal, beli souvenier,entrance fee lagi hurmm,,,entah r mungkin lelaki ngan pompuan lain caranya hoho,,jgn lupa g paris, u'll luv it sungguh!!! ^_^

zulhilmiwahab said...

adeh.. terpaksa la hold dulu ..huhu kalo bajet 10riban..huhu..thn ni cam xdapat g jer,,hehe

xpe2..ade rezeki jejak la sy kat sn.. mane tau cik nurul yg bw sy jejalan satu hari nanti..hehe..